Sinds maart hebben we bij de Vrouwen van Nu Varik-Heesselt een heuse bakclub. De bakclub is opgericht met de bedoeling om gezellig bij elkaar te komen en recepten uit te wisselen en bovendien natuurlijk elkaars baksels te proeven.
Als gevolg van de coronamaatregelen is het nog niet toegestaan om met meerdere personen bij elkaar te komen om te bakken en te proeven, maar een lekker recept delen kan natuurlijk wel!

Trudie trapt af met kleine appeltaartjes
uit het kookboek Rutger bakt de 100 allerbeste recepten.
Ingrediënten
Voor de kruimels
- 150 gr bloem
- 50 gr amandelmeel
- 100 gr witte basterdsuiker
- snuf zout
- 125 gr boter, koud
Voor de vulling
- 3 appels (bijvoorbeeld jonagold, goudreinet of elstar), geschild en in stukjes)
- 2-3 el suiker
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 1/2el custardpoeder
Verder nodig
- boter, om in te vetten
- poedersuiker, om te bestuiven
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet kleine taartvormpjes – met een doorsnede van ongeveer 9 centimeter en een hoogte van 2 centimeter – in met boter.
Doe voor de kruimels alle ingrediënten in een kom en meng dit met je vingers tot deegkruimels.
Verdeel 2/3 van de kruimels over de vormpjes. Druk dit voorzichtig aan tegen de bodem en zijkanten, zodat er opstaande randjes van deeg ontstaan.
Meng voor de vulling de appelblokjes met de suiker, kaneel en het custardpoeder. Verdeel de appelvulling over de vormpjes en bestrooi die met de rest van het kruimelmengsel. Bak de kleine appeltaartjes in 30-40 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de taartjes (lauw)warm of afgekoeld. Bestuif ze voor het serveren licht met poedersuiker.
Mmmmmmm, namens de bakclub Vrouwen van Nu Varik-Heesselt.
Voor meer lekkere recepten: Rutgerbakt.nl
Wil je ook aansluiten bij de bakclub? Bel of mail met Trudie van Tintelen.
Deelname op eigen risico!